Scoala George Enescu Sinaia

Viziunea si misiunea scoliiScoala „George Enescu” unitate cu o vechime de peste 100 de ani are ca structura Gradinita cu program prelungit si normal „George Enescu” si îsi desfasoara activitatea in doua cladiri situate în centrul orasului. Cladirea in care functioneaza gradinita este construita in anul 2012 de catre Primaria Orasului Sinaia si este prima gradinita construita in ultimii 36 de ani in orasul Sinaia.

Gradinita este structurata in patru sali de clasa unde  invata 102 copii care vor parcurge ,,drumul” catre scoala la cele mai inalte standarde. Doua dintre cele patru grupe de copii au program de zi (4-6 ore), iar celelalte au program prelungit (8-10 ore). Sala multifunctionala este un concept nou si le ofera micutilor un mediu prielnic pentru dezvoltarea lor. De asemenea, unitatea de invatamant a fost prevazuta cu doua dormitoare, cu grupuri sanitare in miniatura, cu cabinet medical si izolator si un oficiu pentru servirea mesei in sistem de catering care respecta normele igienico-sanitare. Gradinita este dotata cu mobilier si accesorii foarte moderne, iar valoarea investitiei se ridica la 1,65 milioane de lei, fondurile fiind asigurate integral din bugetul local.

Cei din  invatamantul gimnazial au dispozitie 24 sali de clasa, laboratore de: chimie, fizica, biologie si informatica, Centru de  documentare si informare, cabinete de: limba si literatura romana, limbi straine, matematica si pictura. În cadrul scolii funcţioneaza, de asemenea, un cabinet de integrare europeana (Infoeuroclub), un cabinet de consiliere, un cabinet de logopedie si cabinetul medical scolar.

Biblioteca are peste douazeci de mii de volume, iar în vecinatatea scolii se afla Sala de Sport.

Programul se desfasoara într-un schimb, ceea ce asigura o continuitate deosebita procesului de învaţamânt

Scoala Gimnaziala „George Enescu”s-a dovedit a fi o unitate scolara de elita, la nivelul invatamantului national, prin calitatea corpului profesoral si a rezultatelor elevilor la olimpiadele si concursurile scolare, nationale si internationael si la examenele de evaluare nationala, prestigiu care s-a mentinut de-a lungul timpului.

Oferta educationala aici.